Werkwijze

Studenten

Studenten van MBO, HBO en universiteit kunnen als onderdeel van hun studie een project uitvoeren via de Groene Kennispoort Twente. Zo leren zij in de praktijk, door te werken aan vragen uit de regio. Gedurende het project maken zij deel uit van de Groene Kennispoort Twente. Het gaat om studenten van diverse studierichtingen, bijvoorbeeld op het gebied van bos- en natuurbeheer, tuin- en landschapsplanning en bestuurs- en bedrijfskunde.

Opdrachtgevers
Overheden, ondernemers en organisaties kunnen bij Groene Kennispoort Twente terecht voor het uitvoeren van een kennisopdracht. In overleg wordt gekeken of de vraag geschikt is voor het onderwijs en wélk onderwijs. Vaak wordt in overleg met het kennisinstituut de vraag aangepast zodat studenten er voldoende van kunnen leren. De opdrachten moeten een relatie hebben met de thema’s agro & food of duurzaamheid. Neem contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.

Docenten en coördinatoren

Docenten raken meestal betrokken wanneer zij vakken geven waarin hun studenten onderzoeks- of uitvoeringsprojecten doen voor een opdrachtgever via de Groene Kennispoort Twente. Ook kan het zijn dat zij zelf meedoen aan een onderzoek, of zelfs zonder studenten een onderzoek uitvoeren via de Groene Kennispoort Twente. Binnen elk van de onderwijsinstellingen is wel een docent of medewerker die het aanspreekpunt is, intern en extern, wanneer het gaat over de Groene Kennispoort Twente.

Onderwijsinstellingen

Aan Groene Kennispoort Twente doen studenten mee van verschillende studierichtingen van de volgende onderwijsinstellingen:

  • AOC Oost
  • ROC van Twente
  • Saxion Hogeschool
  • Van Hall Larenstein
  • CAH Vilentum
  • Stoas Vilentum
  • Wageningen UR

Het is het werk van de Groene Kennispoort Twente om de vragen uit de regio boven water te krijgen en te koppelen aan de juiste (groepen) studenten om tot goede onderzoeken, oplossingen en uitwerkingen te komen.

Meer weten of ideeën? Neem contact op!