Wat doen we

Groene Kennispoort Twente is hét netwerk voor het realiseren van projecten in het buitengebied van Twente. Vraagstukken uit het gebied worden gekoppeld aan onderwijsinstellingen. Op deze manier wordt de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, overheden, ondernemers en bewoners van Twente bevorderd. Wij werken veelal in omgeving Almelo, Enschede, Hengelo en de plattelandsgemeenten Rijssen-Holten, Markelo, Goor, Borne, Wierden, Haaksbergen, Tubbergen, Dinkelland, Noaberkracht en Hellendoorn.

Studenten werken in de praktijk
Bij ons werken studenten en leerlingen van verschillende studierichtingen en -niveaus mee aan innovatieve projecten. Hierdoor krijgen ze de kans te leren in de praktijk en te bouwen aan de toekomst van de regio door te werken aan echte vraagstukken. Anderzijds krijgen overheden, organisaties, bewoners en ondernemers in Regio Twente nieuwe frisse ideeën en oplossingen aangereikt. In de kennisbank vind je  voorbeelden van opdrachten die uitgevoerd zijn door studenten.

Thema’s Agro & Food en Duurzaamheid in Twente
We richten ons op de thema’s Agro & Food en Duurzaamheid. Dit zijn belangrijke thema’s voor Overijssel maar ook specifiek voor Twente en het buitengebied. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering, nieuwe regels voor boeren, stimuleren van streekproducten en het verhogen van biodiversiteit.

Werkwijze
Wij koppelen vragen uit het gebied aan de juiste onderwijsinstelling. We doen dit zonder een vast gebouw of het traditionele klaslokaal. Denk aan veldwerk, overleggen op verschillende locaties en werksessies. Het zet mensen aan tot leren en samenwerken buiten de grenzen van de eigen organisatie. Lees verder over onze werkwijze.