Voortuin AOC-Oost Almelo

Opdrachtgever
AOC-Oost

Opdrachtnemer
Studenten Hogeschool VHL Velp

Jaar
Najaar 2014

Aanleiding
De voortuin van de groene school AOC-Oost ligt er mooi bij maar er is nog weinig te beleven. De tuin is het visitekaartje van de school en het zonde is om deze ruimte bij een groene school onbenut te laten.

Opdracht
De voortuin van AOC-Oost is onderdeel van een groter onderzoek naar de mogelijkheid om een belevingspark aan te leggen op het terrein van AOC-Oost. Tijdens dit deelproject wordt er naar een activiteit toe gewerkt waarbij het eerste deel (taxusvlak) van de voortuin wordt aangepakt.

Resultaten
Voor het vernieuwen van het eerste deel van de voortuin zijn de studenten begonnen met het creëren van draagvlak binnen het AOC-Oost. Door het organiseren van een interactieve sessie zijn leerlingen betrokken bij het project. Aan de hand van deze sessie is de schop in de grond gegaan en hebben de leerlingen de eerste stap gezet richting een belevingspark op het terrein van AOC-Oost.

Meerwaarde regio
Binnen de belevingstuin kunnen verschillende mensen in de regio worden betrokken, van buurtbewoners tot bedrijven. De tuin kan zo dienen als een ontmoetingsplek.

Vervolgstappen
In dit project is de schop de grond in gegaan binnen één Taxusvlak. Een aantal andere taxusvakken zijn als experiment ingeplant met vaste planten. De overige vlakken zullen worden ingevuld aan de hand van een nieuw vraagstuk.