Aanvraag kennisvoucher voor voedselbos Twente

In de gemeente Hof van Twente zijn drie ondernemers gestart met het idee om een ecologisch en economisch rendabel voedselbos vorm te geven. Samen met de Groene Kennispoort Twente zijn er verkenningen gedaan naar subsidiemogelijkheden in de vorm van kennisvouchers. Ook werft GKT studenten die kunnen ondersteunen bij dit idee, zowel in onderzoek als in vormgeving van het bos. Begin volgend jaar verwachten we meer te kunnen melden over dit mooie plan!

In voedselbossen wordt landbouw gecombineerd met natuur. Op deze manier is het verbouwen van gewassen duurzamer. Het draagt bij aan de biodiversiteit en zorg tegelijkertijd voor voedselproductie. Over de hele wereld worden voedselbossen gecreëerd en ook in Nederland bestaan een aantal initiatieven.

Geïnteresseerd in voedselbossen of bodem van de toekomst en wil je meer weten? Op 12 december wordt een netwerkbijeenkomst georganiseerd in Zwolle, met onder andere een presentatie van inspirator Carel de Vries. De Groene Kennispoort Twente is die dag ook aanwezig.