Geslaagde workshopweek Van Hall Larenstein

Tijdens de workshopweek van van Hall Larenstein konden studenten zich inschrijven voor één van de workshops en actief aan de slag met een opdracht. Manager van Groene Kennispoort Twente Dagmar Makkink was erbij en vertelt graag over haar ervaringen deze week in de nieuwste #studentenblogmaardananders. 

Het helofytenveld van recreatiepark de Tolplas is onderzocht door vijf studenten van hogeschool van Hall Larenstein tijdens een workshopweek. De studenten konden zich voorafgaand aan deze workshopweek inschrijven op verschillende vraagstukken uit verschillende regio’s. Vijf studenten durfden de opdracht aan en daarnaast waren nog twee vierdejaars studenten geïnteresseerd in het locatiebezoek, die gingen dus gezellig mee de eerste dag. De vraag van de opdrachtgever was; welke planten groeien er in het helofytenveld van de Tolplas, welke zouden er moeten groeien en hoe zou dat er in de toekomst uitzien?

De studenten hadden drie dagen de tijd om zich in te lezen, locatie bezoek en het uitwerken van het plan. De dinsdag begon met een presentatie van de begeleidend docent over verschillende typen helofytenfilters. Daarop volgend heeft de opdrachtgever een presentatie gegeven over de situatie op recreatiepark de Tolplas en de vraag voorgelegd. Aan het einde van de ochtend is de hele groep inclusief docent en opdrachtgever naar Hoge Hexel gereisd om locatieonderzoek te doen. Onder goede begeleiding van de beheerder van het helofytenveld hebben de studenten een paar uur planten gezocht en gedefinieerd en goed naar de werking van het huidige systeem gekeken. De woensdag en donderdag hebben de studenten gebruikt om zich verder in te lezen op het onderwerp om donderdag einde dag een advies uit te kunnen brengen.

De studenten waren eerste en tweedejaars studenten en waren nog nauwelijks in aanraking gekomen met helofytenvelden. Toch hebben ze in drie dagen tijd goed in beeld gebracht welke planten er groeien. Daarnaast hebben ze zich ook gebogen over een heel ander zuiveringssysteem met bijbehorende helofyten. Het resultaat hebben ze donderdagmiddag gepresenteerd aan de opdrachtgever en het advies overhandigd.

De opdrachtgever kon niet anders concluderen dat ze blij verrast waren met het resultaat, zeker gezien de geringe tijd en ervaring! Hier komt zeker een vervolg op!

Meer weten? Lees ook de masterscriptie van Sylvia!