Studenten onderzoeken ecologische waarde spoorbermen Hengelo

Vier studenten van Van Hall Larenstein gaan voor Railfietsen Hengelo een landschapsondernemingsplan schrijven en de ecologische waarde onderzoeken van de spoorbermen langs het traject. De studenten stellen zich in deze studentenblog voor…

Hallo allemaal, mijn naam is Kristin en ik ben tweedejaars student Bos- en Natuurbeheer aan Hogeschool van Hall Larenstein. Volgend jaar ga ik de afstudeerrichting mens en natuur doen. Ik heb natuur altijd al interessant gevonden, mijn opa en oma woonden in Doetinchem vlak bij het bos en als klein meisje ging ik daar altijd al naartoe om lekker te genieten van alles wat daar te vinden was. Op latere leeftijd ben ik mij meer gaan interesseren in wat de mens naar de natuur trekt en hoe je dat zou kunnen verbeteren. In het project in Hengelo kunnen wij als groep ook gaan kijken naar wat gaat er nu al goed en wat kan er verbeterd worden in de natuur naast het spoorlijntje. Het lijkt mij een leuk project met veel mogelijkheden.

Ik ben Liam Warmels, 18 jaar oud en 2ejaars student Bos-en Natuurbeheer aan Van Hall Larenstein. Ik zal me specialiseren op Toegepaste Ecologie. Ik ben deze studie natuurlijk gaan doen vanuit mijn interesse voor de natuur, maar kom er nog steeds iedere dag met veel plezier achter wat daar allemaal nog meer achter ligt.

Mijn naam in Alwin Meijer, ik ben 21 jaar en ik ben ook tweedejaars student van Bos- en Natuurbeheer. Ik wil me in de volgende jaren specialiseren in de richting Rentmeesterij in combinatie als Bos- en Natuurbeheer als minor. Deze twee richtingen vind ik interessant en ik denk dat er een hele grote toekomst in deze twee richtingen zit, zeker als je ze combineert. Ik ben deze studie gaan doen uit de liefde voor natuur. Wanneer ik door het bos loop ben ik vrij en ik geloof dat heel veel mensen dat zo ervaren. Daarom wil ik ervoor zorgen dat de mensen in de toekomst net zoals ik lekker door de natuur kunnen lopen en net zo vrij kunnen zijn als ik nu.

Hallo allemaal! Ik ben Marieke Meerman, tweedejaars Bos- en Natuurbeheerstudent aan Larenstein. Ik vind het leuk om door natuurgebieden en bossen struinen, met vrienden bij een kampvuurtje zitten muziek maken en wildbeheer vind ik ook erg interessant. Ik ga kiezen voor de minor beheer van bos en natuur, waarbij ik ga kijken of in ook in Noorwegen, Zweden of Duitsland stage kan lopen. In deze landen zou ik mijn carrière dan ook graag voortzetten.

Samen zijn we, zoals Kristin al zei, in Hengelo bezig aan het project van het spoorlijntje tussen Hengelo-Boekelo. Dit is een oud zoutspoorlijntje die vroeger gebruikt werd om zout te vervoeren van de zoutfabrieken naar Enschede, Hengelo en verder. Wat we als opdracht meegekregen hebben, is om een landschapsondernemingsplan te schrijven en de ecologische waarde te onderzoeken van de spoorbermen in het voormalig traject Hengelo-Twekkelo-Boekelo. We hebben veel contact met onze plaatselijke ondernemer die dit project bedacht heeft en we willen hem heel graag zoveel mogelijk helpen. Het project is uitdagend, veelzijdig en leerzaam. Dit zijn de voornaamste elementen die nodig zijn voor ons om persoonlijk ook ervaring op te doen voor de verdere studie die wij gaan volgen.