Studenten geven advies over kenniscentrum biologisch telen

Zes studenten van de Wageningen Universiteit zullen de komende weken een advies gaan opstellen dat door Stichting Boerderij De Viermarken gebruikt kan worden bij het opzetten van een innovatief kenniscentrum.

De managers van De Viermarken willen dit kenniscentrum graag opzetten omdat zij gemerkt hebben dat de vraag naar hun kennis en jarenlange ervaring over het biologisch telen van speciale gewassen toeneemt. Daarnaast zou De Viermarken graag de samenwerking met ondernemers en zorgorganisaties verbeteren en studenten een plek bieden om onderzoek te doen. Het beoogde kenniscentrum zou hier een goed middel voor kunnen zijn. Ook wil De Viermarken basisschoolleerlingen graag kennis laten maken met het biologisch verbouwen van groente en fruit, zodat zij meer te weten komen over waar hun eten vandaan komt. De Viermarken biedt een werkplek aan mensen met een beperking en de bedoeling is dat deze werkplek uitgebreid wordt met het opzetten van het kenniscentrum. Het kenniscentrum zal dus naast het daadwerkelijke uitwisselen van kennis ook dienst doen als een leeromgeving voor studenten, basisschoolleerlingen en mensen met een beperking.

Om dit plan te kunnen realiseren is er een team studenten samengesteld, met verschillende studie- en culture achtergronden, dat de komende weken zal werken aan het ontwikkelen van een goed advies waarbij alle beoogde doelen en belangen van betrokken relevante organisaties in acht zullen worden genomen. We zullen hier de komende weken met veel enthousiasme aan te werken en hopen De Viermarken met ons advies een stap dichter bij het realiseren van het gewenste innovatieve kenniscentrum te brengen.