Studenten aan de slag met groenvisie Hof van Twente

Groen, groener groenst! Studenten van Wageningen Universiteit gaan aan de slag met biodiversiteit, insecten, flora, fauna en alles wat erbij komt kijken! 

In januari zijn wij, een groep van zes studenten vanuit Wageningen, begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden de biodiversiteit in het Hof van Twente te verbeteren. De laatste jaren neemt vooral het aantal insecten af, wat grote gevolgen kan hebben voor de rest van het ecosysteem. Met de ondersteuning van de Groene Kennispoort Twente en de gemeente Hof van Twente gaan wij in de komende 8 weken aan de slag om nieuwe innovatieve ideeën te ontwikkelen. Dit alles in het teken van de verbetering van de diversiteit en aantallen in plant- en diersoorten.

De helft van onze groep bestaat uit studenten hydrologie en meteorologie, terwijl de ander helft bestaat uit fanatieke ecologen en biologen. Met behulp van deze verschillende expertises hopen we een klimaatbestendig en waterbestendig plan te ontwikkelen die ten goede komt van de flora en fauna. Hierdoor zullen de ideeën zich voornamelijk concentreren rondom de vele watergangen die het buitengebied rijk is. We hopen dat onze ideeën bij kunnen dragen aan een ecologische sterker buitengebied!