Ruiken, voelen en beleven in de tuin van basisschool St. Stephanus

Basisschool St. Stephanus in Bornerbroek gaat de huidige moestuin omtoveren tot een belevingstuin. Studenten van het AOC Oost gaan voor de tuin het plan schrijven. Een groep enthousiaste studenten zijn begin november gestart en vertellen over hun ervaringen.

Basisschool St. Stephanus heeft het idee om een belevingstuin bij de school te beginnen. Dit om kinderen al in een vroeg stadium in aanraking te laten komen waar ons voedsel vandaan komt. Op dit moment heeft de school al een kleine moestuin maar wil dit graag verder uitbreiden zodat meerdere klassen hier gebruik van kunnen maken. Hiervoor stellen wij een plan op inclusief ontwerp en plan van aanpak.

De beplanting rondom de tuin moet te voelen, beleven en ruiken zijn. Het plan dat opgezet gaat worden, moet ook als ondersteuning dienen bij de subsidieaanvraag bij de gemeente Almelo. Uiteindelijk is het de bedoeling het plan te realiseren op de school zelf. Hier hebben we te maken met de gemeente Almelo, sponsoren en vrijwilligers van de basisschool.

Op 1 november zijn wij met de projectgroep op bezoek geweest bij de basisschool om het terrein in te meten. We hebben hier de afmeting van het terrein opgemeten om zo een ontwerp te kunnen maken. De bedoeling is dat er een pad komt tussen de moestuintjes door, een plantenkas achter in de moestuin en een border met beplanting aan de zijkant van de school. Hier komen planten in waar de leerlingen kunnen ruiken, voelen en beleven. De beplanting die wordt toegepast moeten drachtplanten zijn voor bijen en insecten.

Project BornerbroekBelevingstuin