Project Speellint centrum Rijssen

Wij Dirk Voordes, Lars Bouwhuis en Lasse Buijvoets studenten AOC Oost Almelo Tuin & Landschap hebben de opdracht gekregen om een aantal ideeën te bedenken voor het centrum van Rijssen. De gemeente wil het centrum van Rijssen aanpakken om zo meer bezoekers te trekken en vast te houden in het centrum. Door middel van een groene inrichting en speelgelegenheid moet het centrum aantrekkelijker worden.

Het idee is om een speellint te creëren voor de kinderen doormiddel van ‘natuurlijk spelen’. Hieronder valt ook het vervangen van de bestaande fontein. Dit kan door het aanleggen van een waterpartij. Hierover zijn wij druk aan het brainstormen. De bestaande kiosk moet worden vergroend zodat het aantrekkelijker wordt. Dit gebouw heeft op het moment nog een ouderwetse grauwe uitstraling. Wij willen hier graag iets voor bedenken wat duurzaam en aantrekkelijk is. Dit is onderdeel van de vernieuwingen in het centrum van Rijssen.

Ons eerste gesprek vond plaats op 21 December 2017. Hier hebben wij de wensen van de opdrachtgever geïnventariseerd voor het centrum van Rijssen, ook hebben wij een stukje geschiedenis van de Gemeente Rijssen besproken. In Januari hebben we met z’n drieën nog een presentatie gegeven over onze sfeerimpressies voor het centrum met ieder zijn onderdeel.

Een aantal sfeerimpressies zijn gepresenteerd. De volgende opdracht is om de sfeerimpressies uit te werken in een ontwerp. Dit doen we door middel van een 3D schets in SketchUp. Bij onze volgende afspraak presenteren wij onze schetsen aan de Gemeente Rijssen. Nadat dit een akkoord heeft gekregen worden onze schetsen uitgewerkt tot een echte tekening door een extern architectenbureau.