Studenten kleden Herdenkingspark PuurOord verder aan

In Boekelo is er een Herdenkingsbos, hier zijn en kunnen mensen een boom planten ter nagedachtenis aan en als levend monument voor overleden dierbaren. Herdenken en rust vinden op deze mooie plek als Levend Monument voor overleden dierbaren.  Het park kent diverse elementen met symbolische betekenis en wordt op natuurlijke wijze beheerd. Aan het planten van de boom, het eventueel bijzetten van de as van de overleden dierbare en het leggen van een kleine gedenksteen kan alle tijd, ruimte en aandacht worden gegeven.

Wat gaan wij hier doen? Het herdenkingsbos is nog erg kaal, de eigenaresse heeft haar best gedaan om er iets moois van te maken. Nu gaan wij haar helpen om het Herdenkingspark wat meer aan te kleden, zodat dit aantrekkelijker wordt voor mensen om hier een  boom te planten voor hun nabestaanden, om hun nabestaanden te herdenken of om op een mooie zonnige dag door heen te wandelen en te genieten van de natuur.

Hoe gaan wij dat doen? Wij hebben aan de hand van een MindMap een presentatie gemaakt voor de eigenaresse. Nu kan zij een keus maken uit de ideeën die wij aangeboden hebben en dan zorgen wij voor een ontwerp, begroting, offerte en aan de hand daarvan hopen wij dit in uitvoering te laten gaan. Ook hebben wij een sociale werkgroep en een basisschool in het dorp gevraagd of zij in samenwerking met ons vogelhuisjes willen maken en versieren voor in het Herdenkingspark.

Project door studenten AOC Oost Tuin & Landschap: Maria, Jorrit en Rob.