Studenten onderzoeken faunapassages in Enschede

De afgelopen jaren heeft de gemeente Enschede meerdere faunapassages aangelegd. Onder andere als onderdeel van de landinrichtingen, maar bijvoorbeeld ook bij verlegging van wegen, bij het retentiegebied het kristalbad en aanleg van de ecozones in de Eschmarke. Studenten van Van Hall Larenstein gaan aan de slag met deze faunapassages. 

Wij zijn Juliette Smulders, Wichert Gobas, Marja Roorda en Koen Beumers. Wij volgen de Hbo-opleiding Bos-en Natuurbeheer aan de Hogeschool van Hall Larenstein. In de onderwijsmodule die wij nu volgen richten wij ons op landschapsontwikkeling en mogen wij een plan maken voor een bepaald gebied. Wij hebben ervoor gekozen om voor de Gemeente Enschede aan de slag te gaan!

Het onderzoek zal zich richten op het optimaliseren van het functioneren van de faunapassages die in het natuurnetwerk liggen van de Gemeente Enschede. In een periode van 8 weken gaan wij kijken hoe wij de faunapassages geschikter en effectiever kunnen maken. Wij hebben er erg veel zin in en kijken ernaar uit om over een aantal te weken kunnen rapporteren wat onze bevinden zijn!

 

Foto: (v.l.n.r.) Juliette, Koen, Wichtert en Marja bij een faunapassage naar het Kristalbad te Enschede