AOC-studenten maken schets voor groen dakterras gemeente Hof van Twente

Wij zijn Casper Olde Bolhaar en Job Huisman uit klas 3 niveau 4. We volgen allebei de opleiding Manager Natuur en Recreatie Niveau 4 (Tuin & Landschap) op het AOC Oost te Almelo. Samen zijn wij medewerkers van de Terra Green Combination. Het is de bedoeling dat we binnen deze stichting een aantal projecten uit gaan voeren. Ons eerste project gaat over het groener maken van een dakterras op het Gemeentehuis van Hof van Twente. Dit is iets waar we allebei nog weinig ervaring hebben dus is dit voor ons een leuke uitdaging.

Vorig schooljaar hebben studenten van de Wageningen Universiteit onderzocht hoe je een stad meer groen en eetbaar kan maken. Zij hebben daar verschillende mogelijkheden voor bedacht. Deze ideeën willen we graag in de praktijk brengen. Een van de ideeën was om het dakterras van het gemeentehuis aantrekkelijker te maken om te zitten maar ook om het gehele pand meer hittebestendig te maken.

Opdrachtgevers zijn Frans Nije Bijvank en Paul van Loenen. Onze opdracht is om het dakterras aantrekkelijker te maken. Bestaande beplanting moet gerooid worden. Het grootste gedeelte hiervan is dood. Dit zijn verschillende klimop planten die verdroogd zijn in de plantenvakken. Daarnaast is er veel onkruid in de bestaande bloembakken. Deze planten die er op dit moment in staan kunnen verwijdert worden. We willen meer aandacht richten op eetbare planten. Daarnaast moet het groen vanaf de parkeerplaats beter zichtbaar worden. Op dit moment zijn we bezig met een schets. Naast deze schets hebben we een idee hoe we dit in willen vullen. Wanneer deze goedgekeurd wordt, kunnen we verder met ons project. Vervolgens kunnen we uitvoeringsdata afspreken waardoor het project ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.