Timo Kruize en Stefan Schoolderman AOC Oost op weg naar Abu Dhabi

Dat de jongens en meiden van het AOC-Oost ontzettend knap werk doen wisten we natuurlijk al, maar deze jongens brengen het naar een hoger niveau. Zij zijn voor Groene Kennispoort Twente aan het werk het geweest voor ’t Noordik, maar de aandacht ligt nu volledig op de voorbereidingen van Abu Dhabi!

De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart. Op zaterdag 8 april jongstleden was de teampresentatie van team Nederland voor de WorldSkills in Abu Dhabi. Timo en Stefan hebben één doel voor ogen: “We gaan voor de winst in Abu Dhabi. Een podiumplek zou heel mooi zijn, maar we gaan altijd voor het hoogst haalbare.”

Timo en Stefan volgen de opleiding Groene ruimte (Hovenier) bij AOC Oost in Almelo. Timo en Stefan zijn inmiddels al bij de Bouwmensen Twente geweest. Ze hebben daar een cursus pleisterwerk gehad en een muurtje gemetseld. In de aankomende weken gaan ze nog naar in-lite® waar ze kunnen oefenen met het aanleggen van tuinverlichting. Bij Ecolan komt de verwerking van vijverfolie aan bod. Timo en Stefan volgen daarnaast de gezamenlijke teambijeenkomst van Team Nederland. In totaal staan er 150 trainingsuren gepland.
De begeleiding in de voorbereiding is in handen van teamcoach Bas van Swigchem vanuit de brancheorganisatie VHG.

Op zaterdag 10 juni ’17 zijn Timo en Stefan te zien op de Restauratie Fair op Erve Woldhuis. Zij gaan daar het logo van stichting Ribo aanleggen in een straatwerk. De bestratingsmaterialen worden beschikbaar gesteld door Morssink bouwmaterialen. Je kunt komen kijken op zaterdag 10 juni 2017 10.00 – 17.00 uur, Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht Haarweg 3, Hengelo (O). Entree en parkeren gratis! De voorbereidingen van Timo en Stefan zijn te volgen op de Facebook-Site. Zoek op en voeg toe zodat je van alle activiteiten op de hoogte blijft: @timokruizewk en @stefanschooldermanwk