Even voorstellen: het complete bestuur van Groene Kennispoort Twente

Met de komst van Maarten Visscher en Maarten Arentsen hebben we weer een voltallig bestuur! Samen met voorzitter Marcel Diepenmaat en manager Dagmar Makkink gaan we het komende jaar vol inzetten op mooie programma’s waar we het onderwijs weer volop in betrekken.

Maarten Arentsen is aangesloten vanuit zijn functie bij de Universiteit Twente en is secretaris van de stichting. Hij wil zich met name inzetten op de verbinding en duurzame samenwerking met het onderwijs. Maarten Visscher werkt voor de gemeente Almelo en gaat voor de stichting aan de slag als penningmeester. Hij heeft ervaring met (Europese) projecten en subsidies en wil deze kennis graag inzetten voor Groene Kennispoort Twente.

> Lees meer over onze bestuursleden

Leren in de praktijk

Als Groene Kennispoort Twente koppelen we studenten aan vragen van bijvoorbeeld ondernemers of overheden. Op deze manier krijgen studenten de kans om in de praktijk te leren en krijgt de regio nieuwe frisse ideeën. Hierdoor ontstaan er cross-overs en werken studenten van verschillende studies en niveaus aan een opdracht. We richten ons met name op agro & food, duurzaamheid en vitaal platteland.

Met het nieuwe bestuur kunnen we het komende jaar de stichting verder brengen, meer verbindingen leggen met onderwijs en programma’s maken waar mooie praktijkopdrachten voor studenten uit komen. We gaan toewerken naar inhoudelijke programma’s die actueel zijn in de regio. De komende periode zal er gewerkt worden aan een programma korte keten en vitaal platteland. Maar als er kansen voorbij komen zullen we die zeker niet laten liggen.

> Benieuwd naar een voorbeeld? Lees hier een blog van één van onze studentengroepen.

Uitzwaaien

Met de komst van de Maartens’ nemen we ook afscheid van Frans. Frans heeft Groene Kennispoort Twente de laatste maanden ondersteund in de administratie en financiën en daar danken we hem voor. Frans zal zich blijven inzetten in de regio Twente, onder meer voor duurzame energie en wandelpaden. Je zult hem dus ongetwijfeld in een andere setting tegenkomen.