De schipbeek als economische aanjager voor de regio?

Zoals u wellicht eerder op deze website heeft gelezen heeft een groep  studenten Land- en Watermanagement van de hogeschool van Hall Larenstein uit Velp, in opdracht van de gemeente Hof van Twente, een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor het vermarkten van het beekdal van de Schipbeek.

Presentatie rapport 28 mei 2015

Inmiddels hebben de studenten hun bevindingen en het eindrapport op 28 mei in het gemeentehuis te Goor gepresenteerd aan genodigden, de portefeuille houder Recreatie en toerisme en Burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente.

De studenten kunnen terug kijken op een geslaagde presentatie. Het rapport en de suggesties om de regio door middel van een “Schipbeek Route”, die onder andere op een gratis te lenen elektrische fiets te berijden is, werd met veel enthousiasme ontvangen.

Deze groep studenten gaat nu verder met de opleiding, maar dat betekend niet dat dit project stopt. Het project Schipbeek zal in samenwerking met de gemeente Hof van Twente en studenten van VHL, in de minor duurzame plattelandsontwikkeling verder uitgewerkt worden.