Studenten van Hall Larenstein aan de slag met biodiversiteit in de Hof

Eind februari zijn twee groepen studenten van Van Hall Larenstein begonnen aan hun opdracht bij de gemeente Hof van Twente. Dit zijn meestal opdrachten waar de studenten een paar weken aan werken als onderdeel van bijvoorbeeld een module. Deze studenten zijn inmiddels al een heel eind onderweg met hun opdracht, maar desondanks stellen ze zich graag even voor. Binnenkort laten we meer horen over de resultaten. 

Goedendag,
Wij zijn Nicky, Herwin, Niek en Suzanne. Samen met de gemeente Hof van Twente en onze Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp gaan wij kijken naar de biodiversiteit binnen de gemeente. Wij hebben voor Diepenheim als ons onderzoeksgebied gekozen. Hier gaan wij mee aan de slag in het veld en op kantoor. Benieuwd naar wat we vinden? Stuur dan een berichtje naar suus.kerstens@hvhl.nl voor meer informatie.

Hallo allemaal!
Wij zijn een groep studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. We zitten momenteel in het tweede jaar van de opleiding Bos en Natuurbeheer. De aankomende zeven weken gaan wij ons bezig houden met het Programma Biodiversiteit vanuit de gemeente Hof van Twente.

Wij hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de biodiversiteit in de gemeente omdat wij oog hebben voor ecologie, landschap en bewoners. Samen met de gemeente en andere belanghebbende willen wij als studenten een frisse blik werpen en informatie geven op het gebied van biodiversiteit. Op deze manier willen wij graag ons steentje bijdragen in het verbeteren van de natuur. Samen met de gemeente en bewoners willen wij het doel, om meer soortenrijkdom in de gemeente te realiseren, gaan halen.

Wij zullen ons richten op het gebied rondom de Domelaar. Een zanderij die gelegen is ten noordwesten van Markelo. Dit is een interessant gebied dat hopelijk in de toekomst een bijdrage kan gaan leveren aan het verhogen van de biodiversiteit in de gemeente.

Wij kijken er naar uit om het gebied te ontdekken en bezig te zijn met dit vooruitstrevende project.