Korte Ketens

Daarvoor gaan wij terug naar de vorige eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog waarin voedsel een schaars product werd, met name tijdens de Hongerwinter (1944-55), ontstond er een resolute houding van de mensen: “deze honger nooit meer”. Er werd ingezet op massaproductie in de landbouw en de veehouderij. Dat moest ervoor zorgen dat er nooit meer […]

Lees verder


Interactieve technologie in supermarkten voor gezonde voedselkeuzes

De Keten met Eten is een Technasium-opdracht van de middelbare school het Bonhoeffer College en is een onderdeel van het ACHIEVE programma. De opdracht was om de streekproductenketen in de supermarkt geheel of gedeeltelijk in beeld te brengen met behulp van interactieve technologie. Daarbij moest worden gefocust op de doelgroep kinderen. De ideeën varieerden van […]

Lees verder


Studyvisit naar divers Lüneburg; van start-up center naar toekomststad 2030

Op 22 oktober reisde team Groene Kennispoort Twente af naar Lüneburg voor de laatste studiereis van het Interreg project RUMORE (ERDF). In alle vroegte stapte we in Bad Bentheim op de trein om vier uur later uit te stappen in het mooie en historische centrum van Lüneburg. De volgende drie dagen maakten we kennis met de stad, de regio en enthousiaste initiatiefnemers die met projecten de regio nog een stukje mooier willen maken.

Lees verder


Wageningse studenten presenteren ideeën voedselketens in Twente

Hoe maak je een breed assortiment aan lokaal voedsel beschikbaar voor heel Twente? Deze vraag stond centraal in ons onderzoek als onderdeel van een consultancy project voor onze opdrachtgevers van Groene Kennispoort Twente en Eeckhof BV. De opdrachtgevers gaven aan dat ze uitdagingen zagen in het creëren van samenwerkingen tussen Twentse initiatieven rondom lokaal voedsel en hebben ons daarom gevraagd hier meer onderzoek naar te doen.

Lees verder