Agro & Food congres Twente

Op 8 november 2018 organiseert Groene Kennispoort Twente in samenwerking met de gemeente Almelo en Groene Metropool Twente het congres Agro & Food Twente in Almelo. Op het congres komen bedrijven en organisaties vanuit de lokale voedselketens bij elkaar. Wat moet er nog gebeuren om de regionale voedselketen verder vorm te geven, hoe kunnen we dat aanpakken en wat is er al? Samen proberen we weer een stap te maken. Ben jij er ook bij?

Van het bakje aardbeien op de wekelijkse streekmarkt tot die ene lekkere pot honing uit de achtertuin van de buurman; op het uitgestrekte Twentse platteland vind je een rijkdom aan mooie regionaal geproduceerde producten. Deze producten brengen stad en platteland dichter bij elkaar. De consument is zich meer ervan bewust waar het eten vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Door de producten in eigen regio af te zetten, wordt de voetafdruk op het milieu verkleind en blijven de euro’s in Twente.

De laatste jaren is steeds meer aandacht voor regionaal geproduceerd voedsel. Consumenten zijn bewuster en overheden stimuleren de lokale ketens door onder meer subsidies. Dit levert mooie initiatieven en projecten op. Maar we zijn er nog niet in Twente. Zo is vraag en aanbod nog niet goed op elkaar afgestemd en ook het distributiesysteem moet nog beter worden vormgegeven. Tijdens het congres op 8 november, met een middag en avond programma, komen deze en andere onderwerpen aan bod!

Het congres bestaat uit een middag- en avondgedeelte en voor een avondmaaltijd wordt gezorgd. Interesse? Meld je dan nu alvast aan! We hebben een beperkt aantal plekken.

Agro & Food Congres Twente

Wanneer: 8 november 2018
Tijd: 14:30 - 20:00
Locatie: Stadslab Indië in Almelo
Voor wie: Bedrijven, organisaties, stichtingen in de agro & food sector Twente

 

Programma*

14:30    Inloop

15:00    Opening door Arjen Gerritsen, Burgemeester gemeente Almelo

15:15     Gastspreker Willem Treep - Willem&Drees

15:45    Gastspreker Jorrit Kiewik - Slow Food Youth Network

16:15    De Twentse Kantine

17:00    Meet & Eat café

18:00    Eerlijk en heerlijke streekproducten leverancier
Gerard Titulart - Oregional

18:30    Mensen uit de streek aan het woord!

19:00    Meet and Eat Café

20:00    Einde

Programmatijden onder voorbehoud