Studenten werken aan voedselstrategie Twente

Op vrijdagmorgen 6 april vertrokken wij, een groep van 18 ruimtelijke planning studenten, vanuit Wageningen naar regio Twente. Eenmaal aangekomen werden wij vriendelijk ontvangen in Goor met een kop koffie en een introductie voor onze opdracht door Dagmar Makkink, manager van de Groene Kennispoort Twente. Voor dit project moeten wij een strategie maken voor een ‘eetbaar Twente’ in 2050, waarbij de verbinding tussen stad-land centraal staat. 

Lees verder


Mogelijkheden voor een groener Hengelo onderzocht door studenten van Hall Larenstein

Vorig jaar is Groene Kennispoort Twente gestart met het project Groen Stad en Land, onderdeel van het Europese project RUMORE. Het pilot project in Goor heeft een mooi resultaat opgeleverd. Op dit moment wordt het project uitgebreid met onderzoeken naar de mogelijkheden in Hengelo en Almelo. De studenten van het project in Hengelo leggen in deze […]

Lees verder


Studenten kleden Herdenkingspark PuurOord verder aan

In Boekelo is er een Herdenkingsbos, hier zijn en kunnen mensen een boom planten ter nagedachtenis aan en als levend monument voor overleden dierbaren. Herdenken en rust vinden op deze mooie plek als Levend Monument voor overleden dierbaren.  Het park kent diverse elementen met symbolische betekenis en wordt op natuurlijke wijze beheerd. Aan het planten van de boom, het eventueel bijzetten van de as van de overleden dierbare en het leggen van een kleine gedenksteen kan alle tijd, ruimte en aandacht worden gegeven.

Lees verder


Project Speellint centrum Rijssen

Wij Dirk Voordes, Lars Bouwhuis en Lasse Buijvoets studenten AOC Oost Almelo Tuin & Landschap hebben de opdracht gekregen om een aantal ideeën te bedenken voor het centrum van Rijssen. De gemeente wil het centrum van Rijssen aanpakken om zo meer bezoekers te trekken en vast te houden in het centrum. Door middel van een groene inrichting en speelgelegenheid moet het centrum aantrekkelijker worden.

Lees verder


Meeting Green Knowledge Portal for innovation in the Agro & Food sector

On December 13, Green Knowledge Portal Twente organized a stakeholders meeting for the European project RUMORE. A group of policymakers from municipalities of Twente, educational institutions, and other relevant stakeholders were present on behalf of Green Metropolis Twente. RUMORE is an European project with six partners from Germany, Italy, Bulgari, and Holland. The participants got […]

Lees verder